Proč zrovna lněné oblečení?

blogpost_2

 

 

Spousta zákazníků se ptá: "Co všichni na lněném oblečení máte?" nebo "proč je najednou tak oblíbené?". Často také: "Ale zdá se mi docela drahé".
V tomto článku bychom několika základními body chtěli toto téma osvětlit nebo vysvětlit, to už je jedno :) Ale za přečtení a zvážení určitě stojí! 
   
1.teplotní regulace – při letním pařáku je oblečení stejně absorbující, jako je v chladném větru termoregulující. Takže tkanina všech ročních období.

 

2.pevnost - jeho síla je několikanásobná oproti bavlně a především trvalá. Dokonce prý bílou látkou, do které jsou zabalené mumie v pyramidách, je len.

 

3.antibakteriální vlastnost – po vašem oblíbeném pohybu se oblečete do lnu a jste po celý den svěží

 

4.minimální dostupnost - lněné rostliny z níž je vyrobeno lněné vlákno je v evropském pěstování minimum, proto je nákladnější. Ale oproti značkovým bavlněným tričkům ne o tolik. Je proto nepřesné označovat len jako „ten pro ty movité“.

 

5.vyčnívejte z davu – oblečení s vráskami nosíte rádi a pořád dokola, protože tento styl je jedinečný. Len není pro striktní pravidla oblékání bankéřů, ale spíše pro uvolněného měšťáka nebo s přírodou souznícího venkovana.

 

6.uvědomění – lidé jsou nyní uvědomělejší než kdy předtím. Možná díky internetu. Hledají ty materiály, které jsou biologicky odbouratelné, ale přesto pro pokožce tak uklidňující. Mladší generace chtějí Zemi jako lepší místo pro život.

 

Určitě tento seznam není konečný. Určitě je ještě mnoho dalších bodů, ale to třeba až příště.